Novice

Seminarji za podjetja, ki želijo vstopati na tuje trge

MIN za GOSPOD.

Ministrstvo za gospodarstvo v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve, JAPTI, GZS, OZS in SID Banko pripravlja serijo seminarjev, na katerem bodo sodelujoče institucije predstavile različne instrumente, ki jih podjetja lahko uporabljajo pri njihovi odločitvi za vstope na tuje trge.
Podjetjem je na razpolago veliko instrumentov, ki jim lahko pomagajo pri njihovem poslovanju na tujih trgih, vendar pogosto ugotavljamo, da podjetja z njimi niso dovolj seznanjena in ne vedo, katera institucija jim lahko pri tem pomaga. Instrumenti za internacionalizacijo so sicer razkropljeni po kar šestih institucijah, zato bi želeli na seminarjih podrobneje pojasniti, kako lahko podjetjem posamezna institucija pomaga, kje so jim na razpolago posamezne informacije in na koga se lahko obrnejo v posameznih primerih.
Prvi v seriji seminarjev bo organiziran 4. novembra 2010 v Murski Soboti, temu mu bo sledila predstavitev v Celju, 24. novembra 2010. V nadaljevanju so do začetka meseca marca predvideni še seminarji v Mariboru, Kranju, Dravogradu in Novem mestu. Termini za ostale regije bodo določeni naknadno.

vir: Ministrstvo za gospodarstvo


« Nazaj na novice