Novice

Zaposlitvene priložnosti na kmetijah

Kmetije predstavljajo srce podeželja in kot take postajajo vse pomembnejši potencial tudi pri razvoju novih idej. Prihaja čas novih priložnosti pri izvajanju izobraževalnih, socialnih in zdravstvenih programov. Kakšni izzivi in kakšne priložnosti čakajo kmetije v prihodnosti, vam želimo predstaviti na delavnici, ki jo bo vodil Peter Svetina. Iz lastnih izkušenj nam bo:

 

1. Predstavil Zavod Grunt iz Komende, kot delujoč primer zaposlovanja težje zaposljivih na kmetijah

(zavod posluje že tretje leto z osmimi zaposlenimi, redno izplačuje plače in investira v svojo dejavnost).

2. Predstavil koncept možnosti zaposlitev na kmetijah

(zakaj so kmetije priložnost za zaposlovanje tudi ranljivih ciljnih skupin; kako ljudi z omejenimi zmožnostmi vključiti v delo na kmetijah; pozitivni učinek za vse vključene..).

ODMOR

3. Predstavitev zakonodajnega in finančnega okvira, ki opredeljuje zaposlovanje na kmetijah.

4. Delo na konkretnih primerih.

Delavnice bodo trajale približno 4. šolske ure in bodo potekale na različnih lokacijah. Za  Belo krajino bo delavnica potekala 21.11.2017 ob 9.30 v prostorih male sejne sobe Občine Črnomelj, Trg svobode 3, Črnomelj

Zaželjene prijave na telefon 040 507 079.

Delavnica je za udeležence brezplačna, saj se izvaja v okviru operacije Zaposlitvene priložnosti na kmetijah in je delno sofinancirana iz sredstev EKSRP, Podukrep 19.3 – Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne akcijske skupine.

Vljudno vabljeni!

Igor Hrovatič, predsednik LAS DBK


letak (pdf; 1,9 MB)

Vabilo (pdf; 396,1 KB)


« Nazaj na novice