Aktualno

Mobilna aplikacija kulTura

Projekt kulTura, ki je nastal kot rezultat povezovanja kulturne dediščine dveh krajev na slovensko-hrvaški meji - Občine Črnomelj in Mesta Jastrebarsko, se po dobrih dveh letih počasi bliža koncu. Poleg zanimivih pridobitev za mesto in občino, smo med drugim skupaj s partnerji Fakulteto za elektrotehniko, oddelkov za telekomunikacije in multimedijo, ki ga vodi doc. dr. Emilija Stojmenova Duh, razvili mobilno aplikacijo KulTura.

Mobilna aplikacija omogoča raziskovanje Črnomlja (in Jastrebarskega) s pomočjo ugank, ki se navezujejo na 15 točk kulturne dediščine v mestu. Na vsaki točki se pojavi uganka in zgolj pravilna rešitev te pripelje do naslednje točke. Rešitve so nagrajene z bonus točkami, ki jih uporabniki lahko izkoristijo pri ponudnikih, ki so se vključili v sistem digitalne bonitetne kartice, kot popuste na njihove storitve.

"Mobilna aplikacija kulTura obiskovalce aktivno vključuje v doživljanje dveh mest in jih poučno in interaktivno vodi po poti kulTure z uporabo GPS-ja, tehnologije navidezne resničnosti in interaktivnih zemljevidov. Skozi igre, uganke in zagonetke uporabniki odkrivajo zgodovino, nagrajujejo pa jih točke, ki jih zberejo med ogledom znamenitosti in jih nato pri različnih ponudnikih zamenjajo za različne ugodnosti. Mobilna aplikacija in digitalna bonitetna kartica poleg Črnomlja in Jastrebarskega omogočata neposredno vključenost v projekt tudi druga mesta ob slovensko-hrvaški meji. S pomočjo digitalne izkušnje prihaja do osebnih interakcij med obiskovalci in gostitelji, zato so vodniki v ta namen posebej usposobljeni za tolmačenje dediščine."

Aplikacija je končno na voljo za prenos tudi v spletnih trgovinah kot so Google Play in App Store.

Vabimo vas, da si jo prenesete, se odpravite na potep in aplikacijo tudi testirate. Prav tako lahko k prenosu aplikacije povabite tudi vaše domače, prijatelje, znance in bližnje.

Več informacij:

Nazaj na: Aktualno