Razvoj turizma

Bela krajina, deželica na sončni strani mitičnih Gorjancev, vas bo presenetila s svojo pestrostjo naravne in kulturne dediščine. Njeno ime izhaja iz vitkih belih brez ter belih lanenih oblačil, ki so jih Belokranjci nekoč nosili. Skoraj 600km2 kraškega ravnika na južni strani objema najtoplejša slovenska reka Kolpa, ki vabi k plavanju, čolnarjenju ali pohodu ob njenih robovih. Reka Kolpa je postala leta 2010 nosilka prestižnega naziva Evropska destinacija odličnosti.

Odpočijte si oči na steljnikih. To kulturno krajino tvori simbioza belih brez s steljo, orlovo praprotjo. Drugi atraktiven element v prirodi Bele krajine so vinogradi, ki jih obdelujejo pridne belokranjske roke in iz zrelega grozdja pridelajo vrhunska vina.

Črno-belo-rdeče Belokranjske pisanice predstavljajo enega vrhuncev rokodelskih spretnosti, ki se jih lahko tukaj tudi naučite. Z lanom je dela leto i dan pa pravijo tisti, ki še ohranjajo tradicijo tkanja lanenega blaga.

Svoje popotovanje lahko združite z obiskom katere izmed tradicionalnih prireditev. Vinska Vigred, praznik vina poteka vsakoletno meseca maja v Metliki, V Črnomlju poteka meseca junija folklorni festival Jurjevanje v Beli krajini, po tradicionalnih belokranjskih šegah se lahko poročite kar na Semiški ohceti.

Obiščite torej Belo krajino in dopustite, da vas po njej popeljeta Lepa Anka in Zeleni Jurij.

Bela krajina vas bo presenetila s svojo domačnostjo in čudovitim prepletom naravne in kulturne dediščine. Razvajajte se v neokrnjeni reki Kolpi, okusite belokranjske jedi in užijte kozarec vrhunskega vina.

Obiščite nas na TIC Črnomelj, Ulica Staneta Rozmana 1, 8340 Črnomelj

Zimski delovni čas: ponedeljek - petek: 09-17; sobota in nedelja: zaprto

Več o turitični ponudbi na: www.belakrajina.si

Turistični vodniki turistične destinacije Bela krajina

Strategija digitalnega komuniciranja in uredniški koledar za turistično destinacijo Bela krajina

CGP Bela krajina (za oblikovalce)

CGP Bela krajina

Strategija razvoja turizma v Beli krajini

Analiza obiskovalcev destinacije Bela krajina

Analiza anket prebivalcev 2019

Dostopnost
Zagotavlja:
sogo logo