Aktualno

Promocija turistične destinacije Bela krajina

Bela krajina virtualno na sejmu Ferien-Messe na Dunaju

Sejem Ferien-Messe Dunaj, najpomembnejši sejem počitnic v Avstriji, ki je v preteklih letih beležil izjemen obisk, je letos zaradi trenutnih razmer potekal v digitalni obliki pod naslovom "Digital Ferien-Messe Wien Summer Edition", in sicer v terminu 7. - 8. maj 2021.

Turistična destinacija Bela krajina (RIC Bela krajina, Zavod Metlika in KC Semič) je predstavila ponudbo celotne destinacije na virtualni »slovenski ulici«.

Virtualna stojnica Bele krajine je obiskovalcem ponudila predstavitev s promocijskim filmom in fotografijami, z digitalnimi tiskovinami ter možnostjo direktnega chat-a. Posebno pozornost smo namenili promociji aktivnega oddiha, saj iz Avstrije tradicionalno prihajajo gostje, ki imajo radi naravo in aktiven oddih.

Uspešni na razpisu promocija vodilnih destinacij

V sodelovanju z Zavodom Metlika in KC Semič smo uspešno prijavili na javni razpis za sofinanciranje promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij.

Cilj projekta, ki ga koordinira RIC Bela krajina, je promocija turistične ponudbe destinacije na domačem trgu in dveh tujih trgih (Avstrija in Nemčija). V načrt promocije, ki se bo pričel izvajati konec meseca maja in bo trajal do konca leta, bomo izvedli digitalno promocijo turistične destinacije Bela krajina v Sloveniji in Avstriji, ki se bo nanašala na oglaševanje interesnih točk in aktivnosti celotne destinacije.

Prav tako bomo v sodelovanju z združenjem Outdoor Slovenija umestili kolesarsko ponudbo destinacije na portal Outdoor Active, ki je eden od vodilnih tovrstnih portalov za promocijo aktivnega oddiha.

Preko projekta bomo pridobili nove fotografije destinacije, dva produktna promo filma ter promocijski material, ki bo vključeval destinacijsko brošuro in zemljevid z namigi za obisk atraktivnih lokacij.

V ospredju promocijskih aktivnosti bo trajno naravnana turistična ponudba z elementi sproščujočega in aktivnega oddiha.

Projekt v deležu do 90% sofinancira Slovenska turistična organizacija, lastni delež pa prispevajo občine Črnomelj, Metlika in Semič.

Nazaj na: Aktualno