Aktualno

Sejem Alpe Adria 2019

Od 30. januarja do 2. februarja se bo pod sloganom Skočite v naravo na Gospodarskem razstavišču odvila osrednja turistična sejemska prireditev v Sloveniji, Alpe-Adria. V ospredju 30. mednarodnega sejma je zeleni, aktivni turizem ter kamping in karavaning.


Na razstavnem prostoru I feel Slovenia se bo pod okriljem Slovenske turistične organizacije obiskovalcem predstavilo sedem zmagovalk Evropskih destinacij odličnosti - EDEN.​ Projekt EDEN, ki teče že deseto leto, spodbuja razvoj trajnostnega turizma v Evropi in izpostavlja manjše, a zanimive destinacije, ki ponujajo pristna doživetja in omogočajo odkrivanje bogate lokalne turistične ponudbe. Njihova ključna značilnost je zavezanost k socialni, kulturni in okoljski trajnosti. Evropski družini destinacij odličnosti se je doslej pridružilo že sedem slovenskih: Koper, Brda, Laško, Idrija, Kolpa, Solčavsko in dolina Soče.

Na razstavnem prostoru vsaka izmed destinacij pripravlja bogat animacijski program, za spominsko fotografijo z motivom slovenskih evropskih destinacij odličnosti pa bo poskrbel foto kotiček.

Vse dni bo potekal tudi obsejemski program, v okviru katerega ste še posebej vabljeni na:

  • interaktivno delavnico 5 zvezdičnih doživetij, 31. januarja (11:00 – 12:30) v dvorano Urška 1,
  • predstavitev novih pozivov za vključitev v zeleno shemo – Sloveniagreen, 1. februarja (11:00 – 12:00) v dvorano Urška 1 in
  • delavnico: Impact tourism – Slovenija razvija turistične produkte z družbenim učinkom, 1. februarja (12:30 – 14:30) v dvorano Urška 1.


Sejem bo odprt vse dni, od 10. do 19. ure.

Dobrodošli!

Nazaj na: Aktualno