Aktualno

ZAKLJUČEK EVROPSKEGA TEDNA MOBILNOSTI 2023 V OBČINI ČRNOMELJ

V petek, 22. 9. 2023, smo z dogodkom, Igraj se v mestu – dan brez avtomobila, uspešno zaključili Evropski teden mobilnosti 2023. Parkirišče pri gradu Črnomelj smo prilagodili za trajnostni prostor uporabe. Tako je parkirišče postalo igrišče, zabavišče in gledališče.

V dopoldanskem času je Šola zdravja izvedla jutranjo telovadbo, Vedno mladi telovadimo radi. V ETM so vsako leto vključene tudi belokranjske šole in vrtci, ki aktivno sodelujejo pri ozaveščanju otrok o trajnostnih načinih prihodov v šolo. Kot nagrado za sodelovanje smo za osnovnošolske otroke pripravili predstavo o prometni varnosti »Tri kepice prometa« v izvedbi Miškinega gledališča.

Popoldanski del je bil športno-kulturno obarvan. Zahvaljujemo se vsem stojničarjem, ki so bili prisotni s svojimi izdelki, ponudnikom ter organizacijam, ki so z nami soustvarili dogodek:

Društvo šola zdravja Črnomelj, Komunala Črnomelj, bar Odeon, FOTO klub Črnomelj, KUD Zlata skledica, MC BIT, Lšport, Špica servis koles, PD Črnomelj, Policijska postaja Črnomelj, ZŠAM Bela krajina, JSKD Črnomelj, ZIK Črnomelj, Center za krepitev zdravja ZD Črnomelj, Dušan Milinkovič, Čebelarstvo Muller, LAS Dolenjska in Bela krajina, BIBI turizem - belokranjsko izročilo, Ekološka kmetija Špehar, Mihelca Adlešil, Anica Jesih, Sašine butične sladice, Anica Štublar, Ansambel Septim, Zeleni zmaj eksotična vrtnarija.

Z Evropskim tednom mobilnosti skupaj z Občino Črnomelj ozaveščamo in promoviramo trajnostno mobilnost ter aktivno spodbujamo k spremembi potovalnih navad in načinu razmišljanja v bolj trajnostno naravnane navade kot so hoja, kolesarjenje, uporaba javnega prevoza, parkiranje zunaj mestnih jeder.

Aktivnosti financira ministrstvo za okolje in prostor iz Sklada za podnebne spremembe. Evropski teden mobilnosti se vsako leto odvija od 16. do 22. septembra. Letošnji slogan se glasi »Varčne poti«.

Nazaj na: Aktualno
Dostopnost
Zagotavlja:
sogo logo